گالری ما

اطلاعات تماس

چاپ دیجیتال

سریع مثل چاپ دیجیتال در خدمت رسانی به شما!

چاپ دیجیتال چیست؟

چاپ دیجیتال یا Digital Printing به بیان ساده به فرایند چاپ تصاویر روی متریال های مختلف مثل کاغذ، پارچه، برچسب های شیشه و دیگر مواد سنتزی گفته می شود که معمولا از دستگاه های پرینتر لیزری یا جوهری استفاده می گردد. به عبارت دیگر در تعریف چاپ دیجیتال چیست باید بگوییم که در این روش چاپ برخلاف چاپ افست از پلیت استفاده نمی شود بلکه از تونر در پرینترهای لیزری یا جوهر مایع در پرینترهای بزرگ استفاده می گردد.

به بیان دقیقتر شیوه ای که در چاپ دیجیتال استفاده می شود یا شیوه عملکرد چاپ دیجیتال بدین صورت است که ابتدا متن، طرح، تصویر و غیره به فرمت هایی مثل TIFF، PDF و غیره آماده می گردد و از طریق کامپیوتر برای پرینتر ارسال می شود. محتوای فایل مدنظر مدنظر از طریق مجموعه پیچیده ای از اعداد و فرمول آماده شده و به شکل پیکسل در می آیند و سپس تصویر دیجیتالی شده را برای کنترل قرارگیری جوهر، تونر و غیره استفاده می کنند تا تصویر مدنظر شما روی متریال انتخابی چاپ شود.

در پرینترهای جوهری، تصویر مدنظر شما با قطرات بسیار ریز جوهر روی سطح کاغذ یا متریال انتخاب شده توسط شما چاپ می شود اما در نوع لیزری که از تونر (پودر دانه ریز پلاستیکی) استفاده می شود، نقاط بسیار کوچکتری نسبت به نوع جوهری برای ساخت تصویر ایجاد می کند و طرحی که ایجاد شده کاملا خشک است.

چاپ دیجیتال چیست

چاپ دیجیتال روشی بسیار سریع و راحت

استفاده چاپ دیجیتال

چاپ دیجیتال که فرم مدرن دستگاه های چاپ امروزی است و در مقایسه با چاپ افست جدیدتر محسوب می گردد روشی سریع و راحت و با کیفیت بسیار زیاد برای چاپ در حجم کم و روی متریال های مختلف است که به شکل بنر، بروشور، تراکت و غیره استفاده می گردند که برای تبلیغ کسب و کار کاربرد زیادی دارند. حتی برای چاپ آیتم های بازاریابی مثل استیکرهای وینیلی، کیف های تبلیغاتی و غیره نیز می توان از این روش استفاده کرد تا در همایش های تجاری، نمایشگاه های بزرگ، رویدادهای جذب سرمایه و غیره بکار برد.

پیشنهاد برای مطالعه:  آموزش طراحی سربرگ با ورد؛ 8 نکته مهم که آبروی شرکت است!

انواع چاپ دیجیتال برحسب نوع تکنولوژی مورد استفاده

چندین مدل شیوه چاپ از نوع دیجیتال وجود دارند که در ادامه به آنها اشاره می کنیم:

  • نوع نوری یا Photolab: همانطور که از اسم آن مشخص است از نور کمک گرفته می شود تا تصاویر روی کاغذهایی که به نور حساس هستند چاپ و تثبیت شود که از نمونه آنها می توان به کاغذ عکاسی اشاره کرد.
  • حرارتی یا Thermal wax: در این شیوه از کاغذهای حساس به حرارت استفاده می شود تا به کمک گرمای شدید و ماتریس حرارتی یا لیزر و در برخی موارد واکنش های شیمیایی، رنگ و تصاویر روی کاغذهای مربوطه چاپ گردد.
  • تصعید رنگ یا Dye Sublimation: در این روش، رنگ روی سلفون با ماتریس های حرارتی بخار شده و بر روی کاغذ چاپ می گردد که البته این روش قیمت بسیار بالایی دارد. از جمله کاربردهای آن برای چاپ طرح بر روی تیشرت، لیوان، بشقاب و غیره است.
  • چاپ مستقیم یا DI: فایل مورد نظر از کامپیوتر به پرینتر به شکل الکترونیکی ارسال می شود و فرایند چاپ کاملا خودکار است که برای تیراژ پایین مقرون به صرفه است و آسیب کمتری هم بخاطر نشر گازهای VOC به محیط زیست وارد می شود.
  • چاپ جوهری یا Inkjet: این روش معمولا خیلی مورد استفاده قرار می گیرد و کیفیت آن هم بی نظیر است. در این روش فایل ارسال شده به پرینتر به کمک قطرات جوهر بر روی کاغذ یا متریال مورد نظر چاپ می شود.
  • لیزری به کمک تونر یا جامد پودری یا Laser (Toner): لیزر در این شیوه چاپ دیجیتال باعث باردار شدن و ذوب ذرات پودری تونر می گردد که با قرار گرفتن بر روی کاغذ، طرح مربوطه چاپ می شود.

انواع چاپ دیجیتال برحسب فرمت مورد استفاده

در این دسته بندی چاپ دیجیتال را برحسب فرمت مورد استفاده یا سایز یعنی متوسط، بزرگ و عریض تقسیم بندی می کنند که به نوعی به کاربردهای مختلف آن در سایزهای مختلف اشاره دارد. در این بخش به این موارد همراه با ذکر مثال اشاره می کنیم:

  • چاپ متوسط یا Medium Format: منظور از این نوع چاپ کاتالوگ، کارت ویزیت، چاپ لیبل، بروشور و غیره تا سایز کاغذ چاپ A3 است.
  • چاپ بزرگ یا Large Format: این نوع از چاپ به سایزهای A3 تا عرض ۱۵۰ سانتیمتر اطلاق می شود مثل چاپ پوستر، استند، فوم برد، تخته شاسی، بک لایت و غیره. این مدل بر روی انواع کاغذها قابل اجراست و در فضای داخلی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • چاپ عریض یا Wide: این نوع از چاپ ها مربوط به سایزهای با عرض ۱۵۰ سانتیمتر و بالاتر است که از جمله آنها می توان به بنر، چاپ فلکس دیجیتال، استیکر و غیره برای استفاده در محیط بیرون اشاره کرد.
پیشنهاد برای مطالعه:  هدایای تبلیغاتی خاص؛ نیاز یک کسب و کار خاص!

انواع چاپ دیجیتال

چاپ دیجیتال در انواع مختلف استفاده می شود

تفاوت چاپ دیجیتال و افست

در ابتدای مطالب توضیح مختصر و مفیدی به تفاوت کارکرد چاپ دیجیتال و چاپ افست دادیم که در نوع دیجیتال برخلاف افست از غلتک استفاده نمی شود ولی همان سیستم رنگی CMYK کاربرد دارد. اما تفاوتی که بین این دو روش وجود دارد که البته هر کدام محبوبیت خاص خود را دارند فراتر از این موارد است که به شکل کامل در این قسمت توضیح می دهیم:

  • تنظیم و استارت دستگاه چاپ: در چاپ دیجیتال راه اندازی انواع دستگاه چاپ خیلی سریع است و تنها کافیست فایل به دستگاه ارسال شده و به شکل دیجیتالی تبدیل گردد تا دستگاه کالیبره شروع به چاپ در ابعاد انتخابی کند. در حالی که در چاپ افست نیاز به نیرو و زمان بیشتری دارد که مربوط به شیوه کاری آن است و به همین دلیل گفته می شود چاپ در تعداد پایین با دستگاه چاپ افست مقرون به صرفه و منطقی نیست.
  • هزینه های جانبی: هزینه های تعمیر و نگهداری برای دستگاه چاپ افست بیشتر است چرا که بین هر پروسه باید کاملا تمیز شوند و هم اینکه قطعات بیشتری در آن بکار رفته شده و اختلال در هر یک کل پروسه را مختل می کند. ضمن اینکه نیروی تعمیرات بیشتری نیاز داشته و سایر هزینه ها نیز بالاتر است. اما در نوع دیجیتال کاملا برعکس است و هزینه تعمیر و نگهداری و نیروی تکنسین پایینتر می باشد.
  • رنگ: در چاپ دیجیتال می توان از سیستم رنگی خاکستری (سیاه و سفید) و همچنین CMYK استفاده کرد اما امکان استفاده از رنگ های پنتون و HKS که رنگ های حقیقی هستند وجود ندارد. در چاپ افست امکان استفاده از رنگ های حقیقی گفته شده، سیستم رنگی خاکستری و پالت CMYK وجود دارد و به همین دلیل نیز کیفیت تصاویر و رنگ ها بیشتر است.
  • شیوه تعامل جوهر با کاغذ: کاغذهای بکار رفته در نوع دستگاه چاپ دیجیتال دارای لایه حفاظتی هستند تا جوهر جذب کاغذ نشود و فقط بر روی آن قرار بگیرد در حالی که در نوع افست، کاغذ بکار رفته شده متخلخل است و جوهر جذب آن می شود که با توجه به شیوه عملکرد دستگاه، رنگ ها ظاهر درخشان تری خواهند داشت.
  • آسیب زدن به محیط زیست: چاپ دیجیتال بخاطر استفاده از تونر که پودرهای ریز پلاستیکی هستند، آسیب و خطرات زیست محیطی بیشتر است. از طرفی ترکیبات Volatile Organic Compound یا VOC که به ترکیبات آلی فرار شهرت دارند، در جوهرها گازهای خطرناک تولید می کنند که استنشاق آنها بسیار مضر است. یکی از دلایلی که چاپ افست را برای سفارشات کم توصیه نمی کنند، علاوه بر مقرون به صرفه نبودن، تولید مقدار زیاد VOC است که در سفارشات با حجم بالا مقدار آن تا ۸۰% کمتر می شود.
  • راندمان کاری و مصرف مواد اولیه: مصرف مواد اولیه در چاپ افست بسیار زیاد است که برای تنظیم دستگاه و تلاقی جوهر و کاغذ استفاده می شوند اما در چاپ دیجیتال با بازدهی نزدیک به ۱۰۰% مواجه هستیم چون تنظیم دستگاه نیازی به کاغذ ندارد اما از طرفی مصرف جوهر زیاد است و حتی در مواقعی که کاغذ در دستگاه گیر کند باید از جوهر زرد برای تنظیم کردن مجدد دستگاه چاپ استفاده شود.
پیشنهاد برای مطالعه:  کارتن دايکاتی چیست؟ آیا قابلیت تغییر سایز و شکل دارد؟

مقاله پیشنهادی: تفاوت چاپ افست خشک و تر


معتبرترین و حرفه ای ترین شرکت چاپ دیجیتال؛ آریا هنر

شرکت چاپ و بسته بندی آریا هنر، در زمینه چاپ دیجیتال بهترین و متنوع ترین خدمات از چاپ بروشور و تراکت تا چاپ دیجیتال کتاب در انواع سایزها و با کمک بروزترین تکنولوژی ها و دستگاه های چاپ را به مشتریان خود ارائه می کند.

با توجه به تقاضای بسیار زیادی که برای انجام کارهای تبلیغاتی در حجم نه چندان زیاد به این شیوه چاپ وجود دارد، شرکت آریا هنر نیز به کمک مهندسین و افراد کاملا متخصص و حرفه ای خود، اقدام به خدمات رسانی در این زمینه برای صنایع و کسب و کارهای مختلف کرده که به راحتی می توانید در بخش نمونه کارها مشاهده کنید.

در صورتی که نیاز به دریافت مشاوره و راهنمایی های بیشتر در رابطه با موضوعاتی مثل قیمت و گستره خدمات داشتید، می توانید به راحتی از طریق شماره تماس های درج شده در وب سایت اقدام نمایید.

چاپ دیجیتال با آریا هنر

چاپ دیجیتال نتیجه نهایی یکسانی با چاپ افست دارد اما دو شیوه کاملا متفاوت هستند

۴.۵/۵ - (۲ امتیاز)

دیدگاه (۱)

  1. سمیه طاهرفرد
    ۷ آذر ۱۳۹۹

    سلام عزیز خسته نباشید
    خیلی عالی واقعا لذت بردم دستتون درد نکنه بابت وقتی که میگذارید

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشدار: هر آگهی یا تماسی درباره کار در منزل تحت نام آریا هنر پیشرو تکذیب شده و قابل پیگرد قانونی است.
+